Huidschimmel

Daktarin

Daktarin is waarschijnlijk wereldwijd het meest bekende en het meest gebruikte middel tegen huidschimmels en schimmelinfecties aan de huid. Natuurlijk draagt het grote marketingbudget van Daktarin bij aan de bekendheid maar daarnaast is het middel ook enorm effectief tegen huidschimmels. Hierdoor is Daktarin uitgegroeid tot een autoritair product op het gebied van schimmelbestrijding.

Soorten Daktarin

Daktarin is in verschillende varianten verkrijgbaar. Elke variant heeft haar eigen toepassingsgebied. Om het voor u zo duidelijk mogelijk te maken zullen we op deze pagina de mogelijke Daktarin varianten bespreken.

Daktarin crème

Heeft u last van een huidschimmel op uw voeten, ook wel bekend als zwemmerseczeem of voetschimmel, dan is Daktarin crème waarschijnlijk de beste keuze. Ook bij huidschimmel infecties op de romp of ledematen is Daktarin crème uitstekend geschikt. De werkzame stof in Daktarin crème is miconazol. Miconazol is een stof die schimmelinfecties bestrijdt door de celwand van de schimmel te beschadigen. Hierdoor kan de schimmel zich niet meer ontwikkelen. Uiteindelijk zal de schimmel hierdoor afsterven. Daktarin crème dient tweemaal daags te worden aangebracht op het aangetaste huidoppervlak. Het is belangrijk dat de crème elke dag wordt aangebracht. Er mag dus geen enkele dag worden overgeslagen. Als dat wel gebeurt dan krijgt de schimmel de kans om te herstellen en dient te behandeling opnieuw te worden gestart. Na ongeveer 2 weken kunt u een resultaat verwachten. Dit resultaat bestaat vrijwel altijd uit het minder worden van het oppervlak aan aangetaste huid. Ook nadat het huidoppervlak geheel vrij is van schimmels dient u de behandeling voort te zetten (ongeveer 10 dagen). Dit zorgt er voor dat huidschimmel niet meer terug komt.

Indien u Daktarin crème gebruikt bij een voetschimmel dan wordt het gebruik van Daktarin strooipoeder aangeraden. Ook als de huidschimmel veel jeuk geeft of pijn doet kunt u Daktarin crème gebruiken. Indien u na twee weken geen resultaat ervaart, dient u contact op te nemen met uw huisarts.

Daktarin nagellak

Heeft u last van een schimmelinfectie op of onder de nagels, ook wel bekend als kalknagels, dan is Daktarin nagellak de oplossing. Net als Daktarin crème bevat ook Daktarin nagellak miconazol. Omdat een crème vaak niet snel genoeg, of zelfs helemaal niet in de nagels intrekt bestaat Daktarin nagellak uit een heldere kleurloze vloeistof die wel snel in de nagels intrekt. Hierdoor is het gebruik van Daktarin nagellak vele malen effectiever bij het behandelen van kalknagels. Net als bij de crème dient u Daktarin nagellak tweemaal daags aan te brengen en de behandeling niet te onderbreken totdat de schimmelinfectie geheel verdwenen is. Bij het gebruik van Daktarin nagellak kan het gebeuren dat uiteindelijk een deel van de aangetaste nagel afbreekt. Ook in dat geval mag u de behandeling niet onderbreken. Het afbreken van de nagel is een natuurlijk gevolg van de schimmelinfectie. Uiteindelijk zal een gezonde nagel terug groeien.

Bij het gebruik van Daktarin nagellak is het belangrijk om de nagels, voor elke behandeling, goed te reinigen. Dit kunt u doen door de nagels kort af te knippen en goed schoon te maken met aceton (opbrengen met een watje). Dit zorgt ervoor dat de nagellak beter en sneller in het nageloppervlak doordringt. Na het aanbrengen van Daktarin nagellak dient u de nagels goed te laten drogen.

Daktarin strooipoeder

Daktarin strooipoeder wordt meestal ter ondersteuning ingezet bij de behandeling van een voetschimmel of kalknagels. U gebruikt deze strooipoeder dus naast Daktarin crème of Daktarin nagellak. U kunt namelijk wel uw voeten ontsmetten en ontdoen van de huidschimmel maar als uw sokken en schoenen de schimmel nog bevatten dan is de kans groot dat u wederom geïnfecteerd raakt met de huidschimmel. Daktarin strooipoeder wordt dan ook met name ingezet om op de schoenen en sokken te desinfecteren.

Daktarin kopen

Om Daktarin te kopen heeft u geen recept nodig. Daktarin valt namelijk onder de drogisterij producten. Daktarin is te koop bij vrijwel alle drogisterijen, zowel de fysieke als de internet drogisterijen. Wilt u liever niet in de rij voor de kassa staan met een product tegen huidschimmels in uw mandje, dan raden wij u aan om Daktarin producten eenvoudig online te kopen. Hiervoor kunt u rechts van deze pagina uw bestelling plaatsen bj diverse webshops.